Vahingon sattuessa

Vakuutus on pakollinen kaikilla lapsilla ja nuorilla riippumatta siitä, pelaako pelaaja nuorten tai aikuisten otteluita. Kolmosessa ja alempana pelaaville suositellaan tapaturmavakuutuksen ottamista, jolla pelaajille taataan loukkaantumistapauksissa asianmukainen hoito viivytyksettä. Jokainen voi ja saa luonnollisesti edelleen valita, mistä vakuutusturvansa ottaa. Junioreissa vakuutus siis edellytetään, aikuisille sitä suositellaan.

Mikäli pelaajalla on henkilökohtainen vakuutusturva, pelipassin lunastaja rastittaa verkossa järjestelmään rastin henkilötietoja täyttäessään, että pelipassin lunastaneella on tapaturmavakuutus, joka kattaa kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä tapahtuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

Jos pelaajalla on oma vakuutus (muu kuin AON pelipassivakuutus), joka kattaa jalkapallossa (ja futsalissa) sattuneet tapaturmat, toimitetaan seuralle allekirjoitettu todistus tästä vakuutuksesta.
Vakuutuksen tulee olla kattavuudeltaan vähintään AON pelipassivakuutuksen tasoinen.

Loukkaantumisen sattuessa   

        

HYVÄ ENSIHOITO/ENSIAPU ON VAMMAN PARANEMISEN JA KUNTOUTUMISEN PERUSTA!

URHEILUVAMMOJEN ENSIAPU- JA HOITOHJE ON PÄIVITTYNYT- KUNTOUTUS VAMMAA SEURAAVINA PÄIVINÄ KOROSTUU

Uusi ohjeistus korvaa aiemman Kompressio – Koho – Kylmä (KKK) -ohjeistuksen. Uudessa ohjeistuksessa korostuu vamman ensiapua seuraavien päivien kuntoutustoimet. Myös kylmähoidon ja tulehduskipulääkkeiden tarpeellisuutta urheiluvammojen tavanomaisessa hoidossa arvioidaan uudelta näkökannalta.

Lue aiheesta lisää www.terveurheilija.fi sivustolta alla olevasta linkistä:

Päivittynyt urheiluvamman ensiapu

 


HOITOONOHJAUS

 

Toimihenkilöt

Kaikki seuran vapaaehtoistoimijat kuuluvat automaattisesti Pohjolan tuplaturvavakuutuksen piiriin.
Lisää tietoa Olympiakomitea sivulta tai tuplaturva -ehdoista.

 

Pelaajat

Pelaajien vakuutus hankitaan pelipassin oston yhteydessä tai oltava sitten pelaajalla on oma, jalkapallon kattava vakuutus, josta pitää toimittaa vakuutustodistus joukkueenjohtajalle/seuran toimistolle.
Kaikille leikkimaailmaikäisille pelaajille hankitaan vakuutus automaattisesti pelipassin yhteyteen.

Ohjeet vahingon sattuessa Pelipassivakuutetuille pelaajille


Loukkaantumisen tapahduttua toimi alla olevien ohjeiden mukaisesti.

TOIMINTAOHJEET PELIPASSIVAKUUTETUILLE

Loukkaantumisen tapahduttua toimi alla olevien ohjeiden mukaisesti.

  1. Tee vahinkoilmoitus  käyttämällä alla olevaa linkkiä. Vahinkoilmoituksen tehtyäsi saat vahinkonumeron sähköpostiisi, jonka voit antaa lääkäriasemalle.

  2. Tee vahinkoilmoitus tämän linkin kautta.

  3.  Mene hoitoon viimeistään 2 viikon kuluessa vamman sattumisesta.

  4. Varaudu maksamaan vamman hoidosta ensimmäinen yksityislääkärinpalkkio itse.

  5. Jatkohoitoon ja tutkimuksiin ei tule hakeutua ilman vahinkonumeroa

Kysymykset

Jos Sinulla on kysymyksiä vahinkoilmoituksen tekemiseen liittyen, lisäohjeita löydät www.adis.fi
tai lähetä sähköpostiviesti adisasiakaspalvelu@adis.as
Tavoitat meidät myös puhelimitse 0400 378 200.

Mikäli pelaajalla oma vakuutus, joka kattaa kilpaurheilussa/jalkapallossa tapahtuneen tapaturman, tulee hänen tehdä vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä.


Tarkista tarvittaessa pelipassisi voimassaolo ottamalla yhteyttä seuran toimistoon.


RASITUSVAMMAT

Usein pelaaja saattaa kärsiä kasvun mukanaan tuomista ns. kasvukivuista. Näiden taustalla ei välttämättä ole varsinaista tapaturmaa tai loukkaantumista.

Nämä kasvukivut ovat usein täysin normaaleja pituuskasvuun liittyviä oireita ja niitä voi olla ajoittain hyvinkin vaikea tunnistaa.

Näille kasvukivuille on tyypillistä, että lepo auttaa vähäksi aikaa, mutta rasitusta lisättäessä vaivat alkavat uudestaan.

Pelaajan pituuskasvuun voi myös liittyä ns. rasitusvammoja. Pitkittyneenä vamma voi pahentua ja aiheuttaa lisää oireita (toisten rakenteiden kipeytymistä).

Kasvuun liittyvien kipujen ja rasitusvammojen hoidossa pelaajan tarvitsee hyvin harvoin lopettaa urheilua kokonaan, riittää kun harjoittelua kevennetään asianmukaisella tavalla ja tehdään korvaavia ja korjaavia harjoitteita.

Jos epäilet omalla lapsellasi rasitusvammaa tai muuta tuki-ja liikuntaelinvaivaa voit olla yhteydessä seuran liiketaitovalmentajaan Joona Sjömaniin. Joona on koulutukseltaan osteopaatti, sekä koulutettu hieroja ja hän omaa kokemusta tuki-ja liikuntaelinvaivojen diagnosoinnista, sekä kuntoutuksesta. Tarvittaessa pelaaja ohjataan jatkotutkimuksiin lääkärin/fysioterapeutin vastaanotolle. Joonan konsultaatio on seuran jäsenille maksuton.

Joonan yhteystiedot alla:
E-mail: joona.sjoman@kasiysi.fi
Puh: 0456436718 (viestillä tavoittaa parhaiten)