FC ESPOON EDUSTUS HAASTAA SARJAKÄRJEN - KAUTTA JÄLJELLÄ KOLME OTTELUA

15.9.2017

SalPa - FC Espoo pe 15.9. kello 18:30 Salossa

MuSa pihisti kolme pistettä Leppävaarasta tiukalla 0-1-voitolla viime sunnuntaina, eikä edustuksen putoamisuhka ei saanut helpotusta. Tampere United päihitti Peimari Unitedin samaan aikaan, joten piste-ero putoamisviivan päälle ei kuitenkaan kasvanut.

MuSa-ottelun ainokainen syntyi kulmapotkuhässäkästä 53. minuutin kohdalla, kun peliväline pomppi epäonnisesti FC Espoon omasta pelaajasta maaliin. Kotijoukkue pääsi pelaamaan viimeiset 25 minuuttia miehen ylivoimalla MuSan Bilal Velijan lennettyä katsomon puolelle, mutta tasoitusmaalia ei syntynyt.

Päävalmentaja Ilir Zeneli harmitteli voittomaalin syntytapaa ja niukkaa häviötä, sillä parempaankin tulokseen oli eväitä.

- Loimme neljä hyvää maalintekopaikkaa, kaksi niistä loistopaikkoja. Peli on kypsynyt päivästä päivään, mutta ikävä kyllä vain tuloksella on väliä. Meillä on aika iso apina selässä, mutta uskon ketsuppipullon aukeavan, Zeneli pohtii. 

- Meidän on saatava peli-iloa ja -rohkeutta takaisin. Virheitä ei saa pelätä, ja pallollista pelaamistamme on parannettava. Ongelmamme on, että alamme pelaamaan vasta kun olemme päästäneet maalin. Henkinen lukko pitäisi saada avattua.  

Tulevaa vastustajaa Zeneli kehuu sarjan parhaaksi joukkueeksi. 

- SalPa on hyvin organisoitu ja kurinalainen joukkue. Meidän on uskallettava ottaa roolia pelissä. Todistimme MuSaa vastaan, että puolustuspelimme on hyvää, ja uskon meidän voivan yllättää SalPan. Minulla riittää joukkueeseen luottoa. 

Kuuden ottelun voittoputkessa viilettävä Joutsenlauma hävisi viimeksi heinäkuussa, ja johtaa B-lohkoa neljällä pisteellä. Viimeisessä kuudessa ottelussa hurjat 16 maalia iskenyt joukkue on tehnyt lohkossa toiseksi eniten maaleja (42) ja päästänyt niitä kolmanneksi vähiten (23). 

Turun Palloseurasta siirtynyt valmennuskaksikko Jarkko Tallqvist ja Timo Koljonen ovat saaneet salolaisryhmän komeaan lentoon debyyttikaudellaan. Viime kaudella 7. sijoittunut SalPa on nyt hyvin lähellä nousukarsintoja ensi kertaa sitten kauden 2005.

Kotijoukkue joutuu otteluun ilman Kim Louhistoa, joka on pelikiellossa MuSa-ottelussa saadun varoituksen vuoksi. SalPan runkopelaajista Atte Sihvonen on varmasti sivussa korttitilin täyttymisen takia. Joukkue saa tällä kaudella viisi rysää iskeneen Eetu Leppäsen takaisin kentille hänen kärsittyään pelikieltonsa KäPaa vastaan.