KAUDEN TOISESSA DERBYSSÄ KOVAT PANOKSET - FC ESPOON EDUSTUKSEN VIIMEINEN KOTIPELI PELATAAN SUNNUNTAINA

24.9.2017

FC Espoo - EsPa Leppävaarassa su 24.9. 15:00.

Sininen haki viime perjantaina huipputärkeän 2-3-vierasvoiton Salosta. Sarjakärki SalPa joutui antautumaan ensimmäistä kertaa 23. minuutin kohdalla, kun Jaakko Lepola iski kauden ensimmäisen maalinsa.

Teemu Koski sekä Valdrin Rashica osuivat niin ikään kertaalleen, ja tunnin pelin kohdalla FC Espoo johti jo 0-3. SalPa pääsi maalin päähän, kun Lucas Gabrielsson ja Joni Mäkinen maalasivat Joutsenlaumalle, mutta täydet pisteet matkasivat lopulta Espooseen.

Päävalmentaja Ilir Zeneli kuvailee ottelua onnistuneeksi, ja on erittäin tyytyväinen tulokseen.

- Peli meni niin kuin olimme suunnitelleet. Mitä pidemmälle peli meni, sitä enemmän se tuntui olevan kontrollissa. He eivät päässeet hyökkäämään juuri muuten kuin pitkillä palloilla, jotka puolustimme hyvin, Zeneli toteaa.

- Meillä oli omat paikkamme viimeisen vartin aikana, SalPalle ei ollut niitä lainkaan. 

Viime viikonloppuna Peimari United venyi 1-1-tasapeliin FC Jazzin isäntänä, ja joukkueella on nyt Sinisen tapaan 19 pistettä. Samalla NuPS hävisi TPV:lle kotonaan, joten putoamistaistelu on nummelalaisten heikon maalieron sekä Peimarin ja FC Espoon keskinäisen ottelun takia kahden kauppa.

Sunnuntain paikallisvastustaja EsPa on jo varmistanut putoamisensa Kolmoseen. Joukkue aloitti kauden komealla 3-0-voitolla Peimarista, mutta seuraavilla kahdeksalla kierroksella matinkyläläiset eivät saalistaneet pisteen pistettä.

- EsPa on vaarallinen, koska heillä ei ole mitään menetettävää. Heitä ei voi katsoa yhtään alaspäin, he pystyvät yllättämään kenet vain. Olemme valmistautuneet otteluun pyrkimällä parantamaan pallollista pelaamista ja reagointiamme, Zeneli kertoo.

- Hyvillä mielin menemme otteluun, ja kaikki pelaajat ovat käytettävissämme. 

Heinäkuun alussa pelattu ensimmäinen derby päättyi maalittomaan tasapeliin. Ottelussa täydet minuutit pelannut Meysam Hajizadeh muistelee, että edustus lähti taistoon hieman lepsusti.

- Me vähän luulimme, että siitä tulisi helppo peli. Olimme kuitenkin pelissä pinteessä, varsinkin toisella puoliajalla. Peli oli ihan EsPan hallussa, "Meissi" toteaa.

Hajizadeh kehuu uutta päävalmentajaa, ja hän kokee Zenelin pelisysteemin toimivaksi. Joukkuetovereiden otteet saavat laitapakilta tunnustusta, ja hän harmittelee, että monet pelit eivät ole kääntyneet voitoiksi hyvästä hallinnasta huolimatta.

Keväällä edustusjoukkueessa debytoinut 1998-ikäluokan oma kasvatti on pelannut tällä kaudella 15 sarjapelissä. Ensimmäisissä otteluissa hän tuli vaihdosta kentälle, mutta vakuutti varmoilla esityksillään ja nousi avauskokoonpanoon.

- Olen ollut todella tyytyväinen kauteen. Olen päässyt pelaamaan 90-minuuttisia, ja saanut arvokasta kokemusta. Ensi kaudella pyrin nostamaan tasoani vielä ylöspäin.