Tiedote FC Kasiysin toiminnasta vanhemmille/jäsenille

19.3.2020

 

‍Hyvä Kasiysiläinen/vanhempi!

Elämme monilla tavoin poikkeuksellista aikaa, ja poikkeuksellista aikaa tämä on myös urheiluseuroille ja FC Kasiysille. Tässä on koottuna tämän hetken tilanne liittyen koronavirukseen ja Kasiysin toimintaan.

Toiminta keskeytetty nyt sunnuntaihin 19.4. asti

Tähän mennessä on ilmoitettu, että seuran toiminta on keskeytetty sunnuntaihin 29.3. asti. Nyt voimme varmasti sanoa, että toiminta on tauolla ainakin 19.4. asti. Samoin Kasiysin kevään seuraleiri (17-19.4) on peruttu.

On valitettavaa, ettemme voi sanoa, mihin asti toiminta on tauolla. Käytännössä elämme samassa rytmissä kuin muu Suomi - kun arki muutoinkin palaa normaaliksi, käynnistyvät meilläkin harjoitukset.

Milloin saan lisää tietoa ja milloin palataan normaaliin?

Kasiysin johtokunta käsittelee tilannetta viikoittain, joten uutta tilannetietoa pyritään jakamaan sekä johtokunnalta että päätoimisilta sen mukaisesti. Haluamme varmistaa, että seuran toiminta palautuu normaaliksi silloin, kun valtakunnallisen linjauksen mukaan se on mahdollista.

Käytännössä seuran toiminta palautuu normaaliksi silloin, kun valtakunnallisesti linjataan harrastustoiminnan aloittamisesta.

Seuran toiminta, toimintamaksut ja talous

FC Kasiysi on yhdistys, joka kerää maksuja jäseniltään sen mukaan, mitä toimintaan menee. Koska puskurit ovat pienet, on tämä tilanne myös taloudellisesti seuralle haastava.

Välittömästi sen jälkeen, kun koronavirus-rajoitukset tulivat voimaan, lähdimme saman tien pienentämään kuluja mahdollisuuksien mukaan:

Kaikki mahdolliset peruttavat kenttä ja pelivuorot on peruttu. Espoon kaupunki ei laskuta omista kentistään ja halleistaan tältä ajalta mitään, mutta Halliyhtiön/Myntinsyrjän vuokrat juoksevat normaalisti. Olemme seurana halliyhtiön (Espoon Jalkapallon tuki) omistajia, joten yhtiön pystyssä pitämiseksi pakolliset kulut on katettava.
Harjoitusten perumisen myötä myös tuntiveloitteisten ohjaajien/valmentajien kulut poistuvat toiminnan seisauksen ajaksi.
Henkilöstö on laatinut omatoimiharjoittelu-ohjeita: vaikka yhteisiä harjoituksia ei voi pitää, ideana on tarjota nuorille tukea omatoimiharjoitteluun. Tätä ohjeistusta ja videoita tulee lähiviikkoina runsaasti lisää.
Karakallion kentän maksuja seuralta on mahdollista leikata, mutta se tarkoittaa tekonurmen vaihdon kustannusten lisäämistä tuleville vuosille/tulevien vuosien jäsenille.

Tämän seurauksena kuukausittaiset maksut tippuvat arviolta 20-30 euron tuntumaan, riippuen hieman joukkueen koosta ja toiminnasta (tämän lisäksi muutaman joukkueen negatiivinen saldo pitäisi saada korjattua). Tästä alennetusta toimintamaksusta pystymme antamaan tarkempaa informaatiota ensi viikosta lähtien.

Toive vanhemmille on, että pysymme kaikki jäseninä ja maksamme nämä jonkin verran normaalia toimintaa pienemmät toimintamaksut. Seuran olisi elintärkeää saada teidät pysymään seurassa ja pitämään jalkapallokipinä ja rakkaus jalkapalloon elossa osana Kasiysiä. Tämä on haastava aika myös urheiluseuroille, mutta seuramme on lähtökohtaisesti taloudellisesti kohtuullisen hyvässä kunnossa ja uskomme edelleen, että pystymme tuottamaan laadukasta jalkapallotoimintaa heti, kun tämä poikkeuksellinen tilanne on ohi. Haluamme olla siihen valmiita entistä innokkaampina ja paremmin valmistautuneina

Miten tästä eteenpäin?

Kasiysin toimisto ja johtokunta käsittelevät tilannetta (etänä) viikoittain. Tiedotamme tilanteesta aina kun on jotain tiedotettavaa.

Turvataan toimintamme yhdessä!

Terveisin

FC Kasiysin johtokunta