Espoolainen yhteistyö vahvistuu - FC Espoo ja FC Honka uuteen pelaajapolkuyhteistyöhön

18.8.2021

FC Hongan ja FC Espoon yhteistyösopimus selkeyttää espoolaisen nuoren polkua kohti kotimaista ja kansainvälistä huippua FC Espoo, FC Honka ry ja Esport Honka oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jolla määritellään seurojen välinen yhteistyö ja pelaajien liikkuminen seurojen välillä. Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle pelaajalle yksilöllisesti paras ja laadukkain mahdollinen pelaajapolku kohti pelaajan omaa huippua parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Pelaajien siirtymisten kannalta pelaajan etu on ensisijainen.

Sopimus astuu voimaan 1.9.2021 ja on kerrallaan voimassa kolme vuotta.

 

”Meidän molempien tavoite on, että pelaajat saavat olla oman kehitysvaiheen mukaisessa ympäristössä. Yhteistyön seurauksena pelaajien siirtymistä tulee tapahtumaan molempiin suuntiin. Huippuvaiheen suhteen tavoite on saavuttaa tilanne, jossa mahdollisimman monella espoolaisella lahjakkaalla pelaajalla on mahdollisuus pelata Hongan edustusjoukkueessa Veikkausliigaa tai Kansallista Liigaa”, toteaa FC Hongan urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

 

”Pelaajien siirtymisen kannalta pelaajan etu on ensisijainen. Pelaajien siirtyminen on seurajohtoista ja siirtymisestä seurojen välillä keskustellaan seurojen pelaajakehityksestä vastaavien henkilöiden kesken. Tähän olemme luoneet mittarit seurantaa varten. Toinen tärkeä yhteistyön tavoite on myös yhdessä kehittää espoolaista pelaajapolkua. Tämä tapahtuu mm. espoolaisen pelaajakehitysryhmässä”, Vuorinen jatkaa.

 

”Nyt julkaistava sopimus palvelee FC Espoon ja sen kasvattajaseurojen tahtotilaa siitä, että Espoon kaupungin sisältä löytyisi luontainen polku pelaajakehityksen kotimaiseen huipputasoon. Pohjatyötä tähän on kasvattajaseuroissakin tehty osaltaan jo vuodesta 2019 alkaen ja kaikki FC Espoon kasvattajaseurat ovat tyytyväisiä paikalliseen ratkaisuun nyt kun Honka on vakiinnuttanut asemansa ylimmillä tasoilla niin Kansallisessa liigassa kuin Veikkausliigassakin. Meille FC Espoo -yhteisössä on hyvin tärkeää, että myös tyttöjen ja naisten pelaajapolkuun saadaan lisää vaihtoehtoja. Uskomme, että todellisia voittajia tässä ovat ylipäätään espoolaiset jalkapalloilijat, lapset ja nuoret, tytöt ja pojat, aikuisia unohtamatta”, toteaa FC Espoon toiminnanjohtaja Mikko Taivassalo

 

Yhteistyösopimuksella halutaan varmistaa kaksi paikkaa korkeimmalle mahdolliselle sarjatasolle juniorisarjoissa sekä tukea mahdollisuuksien mukaan aikuisten edustusjoukkueiden menestystä.

 

”Olen iloinen näin suuren espoolaisen yhteisön kanssa saavutetusta yhteisymmärryksestä. FC Espoo jäsenseuroineen on vuosien ajan kasvattanut merkittävän määrän suomalaisia huippufutareita nuorisomaajoukkueisiin ja eri pääsarjaseuroihin. Nyt meillä on vihdoin mahdollisuus selkeyttää espoolaisen nuoren polkua kohti kotimaista ja kansainvälistä huippua. Tämä on jo nyt todella kova juttu kansallisella tasolla”, kommentoi Hexi Arteva, FC Hongan GM.

 

Sopimuksella ei ole vaikutusta seurojen alueelliseen identiteettiin, seuratunnuksiin tai -väreihin eikä seurojen nimiin.

 

 

Yhteydenotot:

 

Petri Harainen, FC Honka ry:n toiminnanjohtaja: petri.harainen@fchonka.fi, 040 350 5055

 

Hexi Arteva, Esport Honka oy:n GM: hexi.arteva@esport.fi, 040 555 0366

 

Antti Pehkonen, FC Espoon valmennusjohtaja antti.pehkonen@fcespoo.fi, 044 751 8771