FC Espoo jatkaa entistä yhtenäisemmin panostusta kilpajalkapalloon Espoon alueella

18.2.2022


FC Espoon tähtäin on jalostaa pelaajiaan kohti jalkapallon huippua ja jatkaa kasvattajaseurojen pelaajapolkua kilpajalkapallossa. Muutokset kasvattajaseuroissa ja viimeaikainen uutinen Leppävaaran Pallon poisjäämisestä pelaajapolkutoiminnasta eivät vaikuta tähän tavoitteeseen ja toimintaan.

Kasiysin, Kauklahden Pyrinnön ja Pohjois-Espoon Ponnen pelaajamäärä on yli 2000, mikä tekee seurayhteisöstä yhden Suomen suurimmista. Laadukkaat ja isot kasvattajaseurat antavat loistavat resurssit ja mahdollisuudet kehittää kilpajalkapalloa jatkossakin FC Espoon ja koko seurayhteisön parissa. FC Espooseen on myös muiden lähialueiden seurojen pelaajien mahdollista hakea, jos halukkuutta ja taitoa löytyy kehittää itseään hyvässä ympäristössä kilpajalkapallon parissa.

Syksystä asti seurayhteisössä on tehty runsaasti töitä, jotta kilpatason pelaajapolku seuroissa kattaa vielä laajemmankin pelaajamäärän. Tulevaisuuden tavoitteena on yhdistää yhteistoimintaa vieläkin paremmin eri ikäluokissa sopivia yhteisjoukkueita muodostamalla. Hieno esimerkki yhteistoiminnan onnistumisesta nähtiin jo menneenä viikonloppuna, kun Kuortaneella yhteisellä reissulla olleet FC Espoon 2009 tytöt voittivat SJK-cupin kilpasarjan ja Kasiysin nimissä pelaava seurayhteisön YJ-joukkue saman turnauksen haastesarjan.

 

Antti Ingberg, pj. FC Kasiysi

Johanna Kurikka, pj. Kauklahden Pyrintö

Kimmo Vilska, pj. Pohjois-Espoon Ponsi

Jari Virrankoski, pj. FC Espoo