Pohjois-Espoon Ponnen ja FC Kasiysin yhteistyö tuo mahdollisuuksia pelaajille pelata ja kehittyä omalla tasolla

23.3.2023


Pohjois-Espoon ponsi  ja FC Kasiysi tekevät tiivistä yhteistyötä niin seura kuin joukkuetasolla. Joukkueiden välisen yhteistyön perimmäinen ajatus on mahdollistaa harrastuksen jatkaminen. Oman tasoiset pelit sekä onnistumiset kaikille harjoituksissa ja peleissä jokaisen lähikentällä helpottuvat yhteistyön avulla. 

Esimerkit yhteistoiminnasta

Poikien puolella molempien seurojen 2011-syntyneiden joukkueiden pelaajista on koottu peliryhmä, mikä on talvikauden aikana harjoitellut kerran viikossa ja pelannut harjoituspelejä säännöllisesti. Ulkokentälle siirryttäessä kerran viikossa tapahtuvat yhteisharjoitukset laajentuvat koskemaan kaikkia ikäluokan pelaajia. Tämän lisäksi tavoitteellisimmat pelaajat harjoittelevat kerran viikossa ylimääräisen kerran yhdessä ja pelaavat yhdessä myös piirisarjaa. Yhteisen peliryhmän lisäksi PEP:llä ja FC Kasiysillä on omia peliryhmiä, missä pelaajat käyvät pelaamassa. 

PEP:n ja FC Kasiysin P12, P13 & T13 joukkueiden innokkaimmilla pelaajilla on yhteisharjoitukset FC Espoon Jan-Erik Kotkan johdolla kerran viikossa omien joukkueharjoitusten lisäksi. 

Tyttöjen puolella on perustettu vuosi sitten yksi yhteinen joukkue PEP:n alle (PEP T10 YJ) ja tänä vuonna perustettiin toinen puolestaan FC Kasiysin alaisuuteen (FC Kasiysi T11-12 YJ). Molemmilla joukkueilla on harjoituksia ja pelejä niin PEP:n kuin FC Kasiysin kentillä. 2013-2014 syntyneiden tyttöjen yhteistyö koskee tällä hetkellä yhteisharjoittelun lisäksi yhteisiä pelitapahtumia, joiden avulla saadaan kaikille oman tason pelejä.

Erilaisilla yhteistoiminta malleilla on pyritty huomioimaan ikäluokkien ja yksilöiden tavoitteet sekä erilaiset haasteet. Positiivista palautetta on tullut jo alkutaipaleen osalta paljon ja lisää onnistumisia tulee varmasti jatkossakin.