Kasiysi valittiin mukaan kauden 2023-2024 Huuhkaja-Helmaripolun Tasolle 3 

19.12.2023


Seuroja valitaan toimintaan mukaan Palloliiton laatujärjestelmän ja kilpailullisen menestyksen perusteella. Mitä korkeammat pisteet yllä mainituista kriteereistä seura saa niin sitä korkeammalle Huuhkaja- ja Helmariliigan tasolle myös seura suoraan pääsee. Alempien tasojen seurat aloittavat paikallisilla tapahtumilla, kun taas T4 ja T5 seurat aloittavat pääsevät Eerikkilässä pelattaviin kansallisiin peleihin. 

Seurat voivat osallistua toimintaan joko ilmoittamalla yksittäisiä pelaajia yhdistelmä joukkueisiin tai ilmoittautumalla ihan omana joukkueenaan. Huuhkaja-Helmariliigaan osallistuminen Kasiysissä kohdistuu kaudella 2023-2024 poikien U12-U14 ikäluokkiin eli 2012-2010 syntyneisiin. P2012 YJ 1 osallistuu oman ikäluokkansa Huuhkajaliigaan yhteisjoukkueella FC Hongan kanssa, P2011 YJ 1 joukkueesta valittiin Etelä 1 yhdistelmä joukkueeseen kaksi pelaajaa. P2010  ikäluokka osallistuu omana joukkueenaan oman ikäluokkansa liigaan. 

 

P2012 YJ 1 - Honka YJ: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/P12HL!spljphhl24/tables

P2011 YJ 1 Alex ja Topias: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/P13HL!spljphhl24/tables

P2010: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/P14HL!spljphhl24/tables


 

Toimintaan kuuluu kuitenkin muutakin kuin yksittäiset pelitapahtumat. “Huuhkaja- ja Helmaripolku on suomalaisen jalkapallon oppimisen ja tiedolla johtamisen alusta – seurojen pelaajakehityksen tueksi”. Toimintaan valittujen seurojen valmennus- ja pelaajakehitystä pyritään tukemaan niin ottelutapahtumien aikana, kuin niiden välissäkin. 

 

Osallistuville valmentajille sekä valmennuspäälliköille on luotu oma sähköinen oppimisympäristönsä, missä itseohjautuvaa oppimista syntyy. Tämän lisäksi Palloliitto jalkauttaa omia ydinviestejään eli asioita, joita he pyrkivät pelaajakehitykseen jalkauttamaan, erilaisilla webinaareilla ja forumeilla. 

 

Pelitapahtumissa valmentajaa mentoroi oman seuran valmennuspäällikkö. Palloliiton henkilöstö taas mentoroi valmennuspäälliköitä. Pelitapahtumien aikana pyritään aktivoimaan itsereflektointiin sekä  antamaan valmentajille aktiivisesti palautetta. Peleistä syntyy myös joukkue- ja pelaajakohtaista videomateriaalia sekä dataa, millä pyritään tuomaan tiedolla johtamista enemmän seuran arkeen mukaan. 

 

“Näen toimintaan mukaan pääsemisen ehdottomasti palkintona tehdystä työstä viimeisen 5 vuoden aikana. Olemme aktiivisesti pyrkineet kehittämään seuran prosesseja nimenomaan tiedolla johtamisen näkökulmasta. Huuhkaja-Helmaripolku on valtava kokonaisuus ja uutena seurana vielä vähän opetellaan sen ympärillä tapahtuvaa byrokratiaa, mutta siitä huolimatta saadaan varmasti tästä hyötyä. Voittamaan pitää tietysti aina lähteä, mutta suurempina tavoitteena on saada jalkautettua tiedolla johtamista myös meidän seuran pelaajakehitykseen. On ollut hienoa havaita, miten positiivisesti mukaan nimetyt joukkueet ja heidän valmentajansa ovat suhtautuneet lyhyellä varoitusajalla tulleeseen uuteen haasteeseen” - Valmennuspäällikkö Jimi Mikkola pohtii


Lisätietoa Huuhkaja- ja Helmariliigosta: https://www.palloliitto.fi/huuhkaja-ja-helmaripolku