FC ESPOON EDUSTUS NOUSI TAKAISIN KAKKOSEEN

6.10.2015

Nousu varmistui viimeisellä kierroksella

Miesten edustusjoukkue pelaa kaudella 2016 kakkosessa. Sarjanousu varmistui 4-0 voitolla viimeisellä kierroksella kotikentällä Leppävaarassa Töölön Taistoa vastaan. Näin joukkue palaa vuoden tauon jälkeen takaisin liiton sarjoihin.

Ratkaisevassa ottelussa ei ollut kahta sanaa, kumpi osapuoli oli parempi. Siniset veivät varamiehistä vierailijaa miten tahtoivat. Maalinteon aloittivat B-juniori-ikäiset Joel Järvelä, muutamaa minuuttia myöhemmin Fareed Sadat viimeisteli 2-0 ja vähän ennen puoliaikaa Antti Pokela siirsi Siniset ratkaisevasti 3-0 johtoon. Toinen puoliaika ei tuonut muutosta ottelun kulkuun. Maalissa Jesse McLean joutui kertaalleen venymään parhaimpaansa, muuten puolutuslinja Aaro Vaitomaan ja Linus Salmisen johdolla hoiti oman tonttinsa. Peik Salmisen 4-0 maali oli yksi kauden hienoimmista.

Edustusjoukkueen kautta kokonaisuudessaan voidaan pitää vähintäänkin onnistuneena. Lähtö uuteen kauteen marraskuussa ei putoamisen myötä ollut helppoa. Oli ilmeistä, että kahden vuoden takaista ”selvää nousua” ilman tappioita ei olisi odotettavissa. ”Olen iloinen pelaajien puolesta, sillä he todellakin ansaitsivat tämän. Vaikea syyskuu kääntyi onneksi toisinpäin. Päivää ennen viimeistä peliä, ikävin tehtävä oli valita 18 pelaajaa ja tiputtaa loput pois kokoonpanosta” summasi joukkueen vastuuvalmentajan tehtävät jättävä Tommi Laitila kulunutta kautta. Laitila jatkaa seuran organisaatiossa keskittyen yksinomaan valmennusjohtajan tehtäviin, Kalle Vassen ottaessa vastuun edustusjoukkueen valmennuksesta.

Edustus palaa toisitoimiin marraskuun puolivälin paikkeilla. Pelaajasopimuksia on ehditty solmia jo aiemmin mm. vielä juniori-ikäiset Järvelä, Sadat, McLean, Suonpää ja Pokela. Uusista sopimuksista tiedotetaan sitä mukaa, kun niitä saadaan sovittua.