FC ESPOO P02 YLIVOIMAISELLA PELILLÄ ETELÄ-LÄNSILIIGAAN

3.11.2015

Koko vuosi joukkueen hallintaa aluesarjassa

Joukkueen nousu etelä-länsiliigaan oli lähellä jo kevään kierroksen jälkeen. Joukkue voitti yhtä lukuun ottamatta kaikki pelit, mutta juuri tuo yksi tappio ratkaisi paikan tasapisteissä keskinäisen ottelun perusteella kevätkauden voittaneelle FC Kuusysin joukkueelle.

 

Syksyn kierros sujui alusta asti Espoon tahdissa. Oma maali pysyi pitkään puhtaana ja voittoja kertyi viikko kerrallaan. Lopputuloksena 1 tasapeli ja 10 voittoa. Maaliero kierroksen päätyttyä oli 52-8.

 

Joukkueen päävalmentaja Antti Ruonala kertoo nousun varmistuneen kovalla harjoittelulla. ”Pojat ovat kehittyneet paljon niin yksilöinä kuin joukkueenakin.  Tottakai olen iloinen noususta ELL:ään, mutta näen, että aluesarjan voitto oli vain välietappi, joka meidän pitikin saavuttaa. Nyt päivitämme tavoitteet ja jatkamme kehittymistä.”

 

Myös Espoon P03-joukkue nousi etelä-länsiliigaan. Mitä tämä merkitsee seuralle FC Espoon valmennusjohtaja Tommi Laitila?

”Minusta on todella hienoa, että P02- ja P03-pojat nousivat korkeimmalle mahdolliselle tasolle tässä vaiheessa. Tämä on ilman muuta merkki laadukkaasta ja sitoutuneesta pelaajakehitystyöstä niin pelaajien kuin taustahenkilöidenkin osalta.”

 

”Näen kuitenkin, että kehitystyö on vasta alkanut kyseisten joukkueiden osalta. Kaikki toimintomme tähtäävät pitkäjänteisesti siihen, että olemme aikanaan mukana eri ikäluokkiemme osalta C15 Kai Palhman -turnauksissa ja saavutamme menestystä siellä.”

 

P02 –joukkuetta odottaa sarjassa mm. Honka, llves, TPSyj, PKKU-yj, HJK, KäPa ja monta muuta. Mielenkiintoinen kevät siis tulossa.