FC ESPOON NAISET TAIPUI ÅLAND UNITEDILLE

6.8.2017

FC Espoon urakka Respect Suomen Cupissa alkoi vasta elokuussa, kun arvonta toi sen suoraan turnauksen toiselle kierrokselle. Vastaan Leppävaaran tuuliselle stadionille saapui Åland United. Naisten Liigassa pelaava Åland United nappasi jatkopaikan 7-2 (3-0)-voitolla.

ÅU ratkaisi lopussa

Ensimmäinen puoliaika oli pallonhallinnallisesti melko tasaista. Åland puolusti kuitenkin tarkasti, ja Espoon lupaavat läpisyöttöyritykset katkottiin järjestelmällisesti. Espoon pelaajat myös arastelivat liigavastustajiaan eivätkä uskaltaneet lähteä henkilökohtaisiin haastoihin.

Åland puolestaan käytti teknistä osaamistaan hyväksi tehokkaasti. 10. minuutilla Åland toimitti pallon Espoon kulmalipulle, mistä unelmainen nappikeskitys tuli suoraan maalin eteen. Pukkausta ei voinut estää, ja se upposi tarkasti maalin alakulmaan: 0—1. 28. minuutilla Ålandin keskikenttäpelaaja puikkelehti Espoon puolustuksen läpi boksiin ja sijoitti numeroiksi 0—2. 39. minuutilla Ålandin kulma saatiin purettua vain puoliksi, ja jälleen kerran yksilösuoritus palkittiin maalilla. Taukonumerot 0—3.

Jos ensimmäinen puoliaika näytti päällepäin tasaiselta, toinen puoliaika alkoi Åland Unitedin myllytyksellä. FC Espoon puolustus kykeni kuitenkin estämään lisämaalit erinomaisella yhteistyöllä, ja oma peli alkoi vähitellen kulkea. 60. minuutilla Nelli Nevalampi karvasi pallon Ålandin puolustajalta rangaistusalueella ja sijoitti kavennuksen 1—3. Tilanteet velloivat vaarallisesti kumpaankin suuntaan. 65. minuutilla Iida Pesonen kamppaili pallon parin vastustajan ohi keskikentällä ja siirsi sen Aurora Trobergille boksin rajalle. Tämä palautti pallon saman tien Pesoselle, joka viimeisteli tilanteeksi 2—3.

Espoon painostus jatkui vaarallisena, ja Åland joutui toistuvasti rikkomaan. Jossiteltavaa jää siitä, että Hanna Antikainenkampattiin keskiviivalla ja Espoolle myönnettiin hyöty. Hyödyn tilanteesta otti kuitenkin Åland nopealla vastahyökkäyksellä, joka päättyi 2—4-johtomaaliin. FC Espoo kykeni vielä pariin hyvään maalipaikkaan, mutta vapautunut Åland United iloitteli viimeisillä minuuteilla kolmella taidokkaalla lisämaalilla.

Rujoista loppunumeroista 2—7 huolimatta FC Espoo pelasi onnistuneen pelin. Epäonnistumisia pelistä ei jäänyt mieleen. Erityisen toimiva oli Espoon puolustuslinja, joka tuotti kymmenkunta paitsiota. FC Espoo kaatui taistellen ja tarjosi liigavastustajalleen kunnon vastuksen.