Koronatiedote 7.5.2020-uudet linjaukset

7.5.2020

Tässä on yhteenvetona FC Kasiysin tulevien viikkojen ja kuukausien toiminnan linjaukset. Maan hallitus teki maanantaina linjauksia harrastustoimintaan, ja tiistaina palloliitto tarkensi ohjeita ja antoi seuroille omat suosituksensa.

Ikäluokkien pienryhmätoiminta on mahdollista aloittaa torstaina 14.5. lähtien.
Pienryhmätoiminnassa:

  • Harjoitellaan maksimissaan joko 9 pelaaja ja 1 valmentajan tai 8 pelaajan ja 2 valmentajan ryhmissä.
  • Harjoitusryhmä on koko toukokuun ajan sama. Ryhmiä ei sekoiteta.
  • Harjoitus alkaa 5 minuuttia yli harjoitusajan alkamisen ja loppuu 5 minuuttia ennen. Ideana tässä on, että kentällä on kerrallaan vain yksi joukkue, ja seuraavat harjoittelijat saapuvat edellisten lähdettyä.
  • Palloon kosketaan vain jaloilla (ei puskuja, palloa ei saa koskea käsin). Tosin maalivahti voi koskea palloon hanskat käsissä.
  • Harjoituksissa noudatetaan kahden metrin suojavälejä. Harjoituksissa ei siis pelata.
  • Harjoituksiin saavutaan treenivaatteissa, ja lähdetään pois treenivaatteissa.
  • Vanhempien toivotaan tukevan lapsia näissä yllä mainituissa käytännöissä.

Nuorimpien ikäluokkien osalta seura pohtii vielä pienryhmätoimintaa, koska kyseisille lapsille olisi hankalaa järjestää mielekkäitä harjoituksia (joissa ei saa pelata), ja kahden metrin suojaväliä haastavaa valvoa.

Tarkemmat treeniajat ilmoitetaan joukkuekohtaisesti. Käytännössä treeniajat ovat noin samat mitä seuratiedotteessa viime kuussa ilmoitettiin.

Maanantaista 1.6. alkaen siirrytään normaaleihin harjoituksiin sekä operatiiviseen toimintaan. Sen jälkeen siis treenit alkavat alkulämmittelyllä ja päättyvät loppulämmittelyyn, harjoituksissa myös pelataan ja muutoinkin tilanne alkaa normalisoitua.

Tämä ei silti tarkoita, etteikö epidemiatilannetta tulisi huomioida. Edelleen käsien pesu on suotavaa ennen ja jälkeen harjoitusten, ja pyrimme ohjaamaan pelaajia siihen, ettei turhaa kontaktia synny esimerkiksi harjoitusvuorojen vaihtuessa. Näitä ohjeita tarkennetaan ikäluokille/joukkueille lähempänä kesäkuuta.

Kasiysin seuraleiri pidetään 1.-12.6. Lisätietoja ja mahdollisuus ilmoittautua leirille tulee ensi viikolla. Epidemiatilanne huomioidaan leirin suunnittelussa (esimerkiksi kiinteät ryhmät, ruokailu retkihenkisesti oman ryhmän kanssa, ryhmille erilliset pukuhuoneet ja vessat). Yksityiskohdat tarkentuvat.

Kesäkuun alusta saa myös pelata otteluita. On vielä auki millä aikataululla pelejä päästään pelaamaan. Oletettavasti otteluita alkaa olemaan noin kesäkuun puolen välin tienoilla. Otteluiden kalenteroinnissa on melkoinen työ, ja joukkueet tiedottavat peliaikatauluistaan, kun ajankohdat varmistuvat.

Pelitoiminta jatkuu juhannuksen jälkeen heinäkuun alkupuolelle. Helsinki Cupin järjestäminen tai peruminen ei ole vielä varmistunut. Seuran toiminta on kuitenkin tauolla osan heinäkuuta, jolloin vakituinen henkilökunta pitää lomansa.

Kesän jalkapallokoulut alkavat keskiviikkona 5.8. ja jo nykyisin toimivat matalan kynnyksen ryhmät (kuntofutis, futiskerho, soveltava, perhefutis) aloittavat taas toimintansa kesäkuun alusta lähtien.

Vanhemmille ja pelaajille tullaan lähettämään kysely siitä, ovatko he osallistumassa toukokuun pienryhmäharjoitteluun.

Kasiysin joukkueilta perimä toimintamaksu pysyy viime kuukauden tasolla, eli 24 eurossa joukkuetoiminnassa olevilta junioreilta sekä 11 eurossa aikuisjoukkue pelaajilta. Joukkueet perivät pelaajilta tuon summan lisäksi omasta toiminnastaan mahdollisesti syntyvät muut kulut.

Nämä linjaukset on tehty tämänhetkisen tiedon valossa. Jos epidemiatilanteessa tapahtuu merkittäviä muutoksia tai hallitus tekee uusia linjauksia, ne voivat vaikuttaa yllä kerrottuun.

Mikko Hiltunen
Toiminnanjohtaja
F.C. Kasiysi Espoo ry.